Nieuwe widget: Brandstofprijzen

Het was weer tijd voor een nieuwe widget, ditmaal één gericht op de Nederlandse Mac gebruikers. Ik maak al een tijdje gebruik van de website van Athlon Car Lease, “Goedkoper Tanken”, waarvan de prijsgegevens volgens hen afkomstig zijn van de vloot leaserijders die met een tankpas tankt. Ik vind het in ieder geval de meest betrouwbare site m.b.t. de prijs van brandstofgegevens. Wat miste was een eenvoudige interface met link naar Google Maps.

Die is er nu voor Mac OS X Dashboard: de Brandstofprijzen Widget.
Brandstofprijzen Widget

Geef de postcode, de afstand en het brandstoftype op en de widget haalt de gegevens op en presenteert de resultaten overzichtelijk. Bladeren door de resultaten gaat d.m.v. de knopjes onderaan. Klikken op het adres opent de locatie op Google Maps. De resultaten zijn voorzien van de logo’s van de bekende tankstations.

De ingevoerde gegevens en de laatste zoekresultaten worden bewaard, zodat deze ook na een herstart van de computer of de widget direct beschikbaar zijn.

Downloaden van de widget en commentaar op de pagina van de Brandstofprijzen Widget!

4 thoughts on “Nieuwe widget: Brandstofprijzen”

  1. Leuk idee 🙂 Als je dat dan ook nog eens weet te koppelen aan GPS rijinstructies heb je de ideale iPhone app 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *