De mooiste (portret)fotografie

Kortgeleden was ik bij een nichtje van mij –Janneke Walter– om éindelijk eens de foto’s te aanschouwen die ze tijdens een reis door Bolivia had geschoten. Ik wist dat ze ondertussen redelijk had geïnvesteerd in camera en lenzen en kon zien dat dat geld goed was besteed.
De foto’s die het meest in het oog sprongen waren de portretten, krachtig, scherp, met de gezichten prachtig uitgelicht tegen de achtergrond. Ik denk dat voor elk van ons geldt dat een krachtige portretfoto veel emoties kan losmaken en haar portretfoto’s doen dat absoluut.
Ik was dan ook blij verrast toen ze me vertelde dat ze zelf ook overtuigd was geraakt van haar eigen kunnen, dat ze haar technische vaardigheden eindeloos had bijgeschaafd (ze is na de reis waarschijnlijk net zo lang bezig geweest met het verkrijgen van het ‘juiste’ beeld per foto, heel perfectionistisch, als met de reis zelf), maar vooral: dat ze haar kennis en kunde graag als dienst wil aanbieden.
Janneke werkt als optometrist en weet dus vanuit haar professie al ‘alles’ over de fysische en biologische kant van licht, de ogen en de beeldverwerking door de hersenen. Haar professionele interesse in “beeldverwerking” gaat dus gepaard met een passie voor fotografie.
Ondertussen heeft ze een aantal portretfoto’s gemaakt, zoals ook op haar website te zien is. Zelf zegt ze hierover:

“Op de één of andere manier krijg ik het altijd voor elkaar om precies dát moment te vangen, waarop iemand stráált. Soms na een paar minuten, soms na een uur, maar altijd is er een moment tussen mij en mijn onderwerp dat er uitspringt en dat ik weet te vangen!”

Volgens mij is dat precies haar kracht! Dus wilt u een prachtige, krachtige portretfoto van uzelf, met aandacht voor ú als mens, denk dan ook eens aan Janneke Walter (portret)fotografie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *